''60'A YAKIN ÜLKE GEZEN ÖZKÖSE, BİTLİS'Lİ GENÇLERE REHBER OLDU'' Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerine bağlı Gençlik Merkezlerince gerçekleştirilen “Yazar Buluşmaları ve Hasbihal Gençlik Sohbetleri” programı kapsamında Adem ÖZKÖSE, Bitlis'li gençlerle bir araya gelerek yaşadığı anıları gençlerle paylaştı.
Gezme programlarına okuma sayesinde başladığını belirten Özköse, ben kitaplardan çok güzel bir dünya keşfettim, kendime bir dünya oluşturdum. Sizlerden de kitap okumanızı ve gezmenizi tavsiye ediyorum. Kitap okuyunca hayaller kurmaya başladım. Farklı insanlarla tanışmak, farklı kültürleri, farklı inançları görmem lazım diyerek hayaller kurmaya başladım. Sevgili gençler her şey hayalle başlar. Bir insan hayal etsin yapamayacağı şey yoktur. Hayallerinizin peşinden koşmaya devam edin. Hayat bir kitap gibidir eğer gezmezseniz kitabın sadece ön sözünü okumuş olursunuz. 60’a yakın ülkeyi gezdiğini belirten Özköse, birçok olaya tanık olduğunu söyledi. 
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Medeni ÖZTAŞ ve Kyk İl Müdürü Ali İhsan KÖRPE’nin katıldığı söyleşide, gençlerimiz tarafından yoğun bir ilgili ile karşılanan Özköse, ilimizde olmanın mutluluğunu dile getirdi.
“Yazar Buluşmaları ve Hasbihal Gençlik Sohbetleri” programı iyi dilek ve temennilerle sona erdi.