BİTLİS SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİNİ UNUTMADI

''VEFAKAR GENÇLİK, FEDAKAR ECDADI İÇİN YÜRÜDÜ''


Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen, 102 yıl önce Sarıkamış Harekatı sırasında Allah-u Ekber Dağlarında donarak vatan uğruna şehit olan askerlerimizi anmak, hatıralarını genç belleklerde canlı tutmak ve Sarıkamış'ın manevi iklimini yaşatmak adına ''Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü'' İlimiz de düzenlendi.

İlimize bağlı 2948 rakımlı Nemrut Dağında gerçekleştirilen programa, kaymakamlar, belediye başkanları, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilci ve üyeleri, öğrenciler, sporcular ve 7’den 70’e binlerce vatandaşımız katıldı. Şanlı Ay Yıldızlı bayraklarımızın dalgalandırıldığı yürüyüşte, Aziz Şehitlerimiz bir kez daha Rahmet ve Minnetle yad edildi.

Nemrut Kayak tesislerin de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzce yetiştirilen Milli Kayakçılarımız ve Kayak seven vatandaşlarımız tarafından Aziz Şehitlerimiz anısına Bayraklı Kayak gösterisi gerçekleştirildi.

İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim Tilavetinin okunmasıyla günün anlam ve önemini belirtilen konuşmalarını Bitlis Valimiz Sayın Ahmet ÇINAR yaptı.

Program, Aziz Şehitlerimiz için yapılan dua ve yürüyüşe katılanlara sucuk ekmek ve çeşitli ikramların yapılmasıyla sona erdi.