İLGİYLE EVLERİNİN DAMLARINDA İZLEDİLER

İlçeye bağlı Dalda köyündeki yarışa, Türkiye, Yunanistan, İran, Macaristan, Bulgaristan Makedonya, Kazakistan, İsrail, Almanya ve Hırvatistan'dan 56 sporcu katıldı.

Federasyon tarafından belirlenen zorlu parkurda yarışan sporcular, dereceye girmek için mücadele etti. Yeşeren doğada ilk defa köylerinde uluslararası bisiklet yarışması yapıldığını gören vatandaşlar ise köy meydanı, evlerin damı ve pencerelerinden sporcuları destekledi.

24 KİLOMETRELİK ZORLU PARKUR AŞILDI

Dalda Köyü'nde 9 farklı ülkeden 56 sporcu katıldığı, Köylülerin de evlerinin bahçelerinde ve damlarında heyecanla izlerken, yarışlar yaklaşık 2 saat sürdü. Köyde düzenlenen zorlu parkurda yarışan bisikletçiler birbirleri ve doğa ile mücadele etmek zorunda kaldı. Zorlu parkurda kadınlar 24 kilometrelik parkuru 6 turda, erkekler ise 32 kilometrelik parkuru 8 turda tamamladı.

2.’LİK VE 3.’LÜK TÜRK SPORCULARIMIZDAN GELDİ

Yarışta erkeklerde Macaristan'dan Zsolt Juhasz birinci, Lüksemburg'dan Christian Melnig ikinci ve Türk sporcu Bayram Eroğlu ise üçüncü sırayı elde etti. kadınlarda ise İranlı Faranog Porto Azar birinci, Türkiye'den Cansu Türmenoğlu ikinci ve yine İran'dan Seyedehmaryam Jalealalıyeh ise üçüncü oldu.