BİTLİS EN ÇOK MADALYA KAZANAN İL OLDU

Kış Spor Oyunlarında Klasik yarışlarda çocuk erkekler kategorisinde olmak üzere, Snowboard çocuk erkekler , Büyük Slalom çocuk-2 erkekler, çocuk-1 bayanlar, çocuk-2 bayanlar ve çocuk erkekler kategorilerinde başarı elde ederek, 1 Altın, 3 Gümüş, 6 Bronz olmak üzere en çok madalya alan İl oldu.

    İLLERE GÖRE DERECELER

Snowboard yarışlarında çocuk-1 erkeklerde Erzurum’dan Muammer Güler birinci, Erzurum’dan Mustafa Ağırbaş ikinci, Bitlis’ten Batur Yetişkin üçüncülüğü elde etti.

   Büyük slalom yarışlarında ise çocuk-1 erkeklerde Bingöl’den Emre Kalan birinci, Muş’tan İnan Koçlardan ikinci, Ağrı’dan Turan Alparslan üçüncü olurken,

Çocuk-2 erkekler kategorisinde de Kars’tan Ethem Laçin birinci, Bitlis’ten Muhammet Uca ikinci, Bitlis’ten Deniz Aşit üçüncü oldu.

Çocuk 1 bayanlarda, Erzincan’dan Edanur Ayşe Soylu birinci, Bitlis’ten Dilan Özgeç ikinci, Muş’tan Sılan Ayral üçüncü oldular.

Çocuk-2 bayanlarda Erzurum’dan Ceren Seflek birinci, Hakkari’den Buse Ertunç ikinci, Bitlis’ten Naz Orhan üçüncü olurken,

Serbest yarışlarda çocuk erkek kategorisinde Muş’tan Maruf Peker birinci, Bitlis’ten Murat Elkatmış ikinci, Ağrı’dan Emrah Girgin üçüncü oldu.

Yıldız erkekler kategorisinde ise Erzurum’dan Onur Zegerek birinci, Hakkari’den Orhan Ören ikinci, Muş’tan Mehmet Yusufoğlu üçüncü oldu.

Çocuk bayanlarda da Erzincan’dan Seda Başgül birinci, Ağrı’dan Leyla Yıldırım ikinci, Erzincan’dan Esra Akpınar üçüncü olurken,

Yıldız bayanlarda Muş’tan Bahar Sönmez birinci, Ağrı’dan Seher Kaçmaz ikinci ve Erzincan’dan Nagihan Akpınar üçüncü oldu.

Yapılan yarışmalarda il bazında ise alp disiplinde birinciliği Bingöl, ikinci Erzincan, üçüncülüğü ise Erzurum aldı. Kuzey disiplininde ise birinci Ağrı, ikinci Muş, üçüncü Erzincan oldu.

    ÖMER KALKAN’DAN KUTLAMA MESAJI

Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanı Ömer KALKAN, Bitlis’te kortej yürüyüşü ile başlayan 9. GAP Kış Spor Oyunları’na katılan tüm sporcuları kutladığını belirterek, “Burada emeği geçen bütün personelleri kutluyorum. Çok güzel bir organizasyon oldu. Dereceye girenleri de kutluyorum” dedi.

           

    PROTOKOL ÖDÜL TÖRENİNDE

Dereceye giren sporcuların ödülleri Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanı Ömer KALKAN, Bitlis Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Burhanettin AVŞAR, Kamp Eğitim Merkezi Müdürü Refik AVŞAR, Spor Faaliyetleri Dairesi Şube Müdürleri Kubilay TUNÇ, Mustafa  ELDURAN, Bölge İl Müdürleri, Şube Müdür Vekili Mahmut ÇOBAN, Türkiye Kayaklı Koşu Teknik Kurul Üyesi Sedat DOYMAZ ve Milli Takım Antrenörü Kenan YILDIZ tarafından verildi.

   Kombinede dereceye giren illerin ödüllerini ise Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanı Ömer KALKAN ve Bitlis Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Burhanettin AVŞAR tarafından verilerek, 9. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Kış Spor Oyunları yapılan ödül törenin ardından sona erdi.