226 SPORCU 2 GÜN SÜREYLE MÜCADELE EDECEK

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü’nün sporu tabana yaymak amacı ile hayata geçirdiği önemli projelerinden biri olan Kış Spor Oyunları başladı. Müsabakalar öncesi protokol ve illerden gelen sporcu ve idarecilerin katılımıyla kortej yürüyüşü gerçekleşti. Kortej yürüyüşünün ardından Spor Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Murat Kocakaya anıta çelenk koydu.

PROTOKOL İLGİ GÖSTERDİ

Açılış törenine Spor Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Murat Kocakaya, Spor Faaliyetleri Daire Başkanı Ömer Kalkan, Kayak Fedarasyon’u Başkan Vekili Ali Oto, Bitlis İl Müdür Vekili Burhanettin Avşar, yarışmalara katılan illerin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürleri, sporcular, antrenör ve vatandaşlar katıldı. 

KAYAK SPORUNUN GELECEĞİ

Hükümet Konağı Anıt Önü’nde gerçekleşen açılışta konuşan Spor Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Murat Kocakaya Gençlik Spor Bakanlığı olarak her spor da olduğu gibi Kayak sporun gelişmesi için çalıştıklarını ifade ederek” bu sene 9.’sunu düzenlediğimiz Doğu ve Güneydoğu Anadolu Kış Spor Oyunları’na 15 ilden 226 sporcu ve 39 antrenör ve idareci katıldı. Yarışlara katılan iller bizim için Kayak sporunun geleceği olan sporcuları barındırıyor. Umarım bu sporcular ileride önemli derecelere imza atarlar’’ dedi.

HER SENE İLGİ ARTTI

Kış Spor Oyunlarının ilk yapıldığı yılda 10 ilin bulunduğu yarışmalara bu sene 15 ilden katılım sağlandı. Her sene ilginin arttığı yarışlarda Bitlis, Kars, Ağrı, Elazığ, Gümüşhane, Bayburt, Tunceli, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Van, Muş, Bingöl, Ardahan, Sivas illeri mücadele edecek. Bitlis’te 2 gün sürecek yarışmalarla başlayacak. 9.’sunun gerçekleştirileceği oyunlarda 226 sporcu, Snowboard, Alp Disiplini ve Kayaklı Koşu branşlarında hünerlerini sergileyecek.

ÖDÜL TÖRENİ

 Erhan-Onur Güler Kayak Tesisleri’nde saat 9.30’da Alp disiplini yarışlarının yapılacağı oyunlar, 1 Şubat Pazar Günü’ne kadar sürecek. Yarışmada dereceye girenlere  kupa ve madalyalarının verileceği ödül ve kapanış  töreni de aynı gün Hükümet Meydanı (İhlasiye Medresesi) anıt önünde yapılacak.