İLİMİZ DE KAYAK SEZONU STARTINI ALDI

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze bağlı Erhan Onur Güler Kayak Tesisi'nde, kayak sezonunun açılışı gerçekleştirildi. Kayak tesisimizi kışa hazır olması için yaz boyunca hazırlıklar yapıldı, yoğun kar yağışı ile pistte yeteri kadar olunca kayak sezonunun startını verdik.
Katılımın yoğun olduğu açılışta İl Müdürlüğümüzce Snowboard dalında il birinciliği yarışları düzenlendi. Burada dereceye girenler kayakçılarımız kayak federasyonu tarafından düzenlenecek olan yarışlara katılma hakkı kazandılar.
İlimiz de etkili olan kar yağışının ardından kayak severler İl Müdürlüğümüze bağlı Erhan Onur Güler Kayak merkezine akın etti. Hafta sonu tatilini fırsat bilen kayak severler, güzel havada kayak yapmanın keyfini yaşadı.

PROJE KAPSAMINDA 150 ÖĞRENCİMİZ KAYAKLA İLK KEZ BULUŞACAK

İl Müdürlüğümüze bağlı Kamp Eğitim Merkezi Müdürü Refik AVŞAR, ‘’Tüm halkımızı tesisimize bekliyoruz. Kayak tesisinin her zaman açık tutulacağı ve kar olduğu müddetçe tesisimiz her zaman vatandaşlarımızın hizmetinde olacaktır. dedi. Şuan tesisimizde 1 metrenin üzerinde kar var ve yapmaya elverişli bir kar hiçbir sorunumuz yok. Ayrıca Bitlis Valiliğimizin geliştirdiği bir proje var. Proje kapsamında kayak takımı almaya gücü yetmeyen 150 çocuğumuzu bu yıl ilk defa kayakla buluşturacağız’’ dedi.
2016-2017 kayak sezonumuz bugün itibari ile başlamıştır. Güzel bir sezon geçirilmesini ümit ediyoruz. Bütün kayak severleri pistimize davet ediyor, tüm sporcularımıza başarılar diliyoruz.