Bitlis Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Bilal ELKATMIŞ, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. 

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Samsun’a ilk adımı atarak milli mücadele ateşini tutuşturduğu 19 Mayıs 1919, esarete hiçbir vakit boyun eğmemiş, hürriyete tutkun necip milletimizin yeniden ayağa kalktığı ve Cumhuriyet’imizin temellerinin Samsun’da atıldığı onurlu ve ulusal milli mücadelesinin 102. Yıldönümünü kutluyoruz bugün.

Bugünkü mevcudiyetimizi ve özgürlüğümüzü borçlu olduğumuz o günler, bu milletin büyük bir azim ve kararlılığını gözler önüne sermektedir. ‘Milli Egemenlik’ ilkesi ile birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanarak, çarenin ancak millette olduğu tescillenmiştir. Bugün de vazgeçilmez güç kaynağımız millet iradesidir.

Milletimizin bağımsızlık mücadelesine başladığı bugünün gençlere armağan edilmesi tesadüf değildir. Gençlerimizin bu mukaddes emaneti sonsuza kadar koruyacağını, Şehitlerimizin kanlarıyla kurulan Türkiye Cumhuriyetinin ilelebet yaşatacağını, bu aziz emanete canı pahasına sahip çıkılacağının ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine taşımak için gerekli gayreti göstereceklerine olan inancımız tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Kurtuluş Savaşı’mızın şehit ve gazilerini bir kez daha rahmet ve minnetle yâd ediyor, başta gençlerimiz olmak üzere, tüm Bitlis’li hemşerilerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.