Gençlik ve Spor Bakanlığımızca hayata geçirilen GSB Spor Okulları ve Engelsiz Spor Okullarına il genelinde 17 branş ve 40 antrenörümüzün çalışmalarıyla yaklaşık 10 bin sporcumuz bu yıl faydalanacak. 
Vali Yardımcımız Sayın Furkan SEYMAN’nın katılımıyla, İl Müdürümüz Bilal ELKATMIŞ, Sportif Değerlendirme ve Takip Birimi Müdürümüz Faruk BUDAK, Gençlik Hizmetleri Müdürümüz Ahmet DALKILIÇ, Veliler ve yarınlarımızın teminatı çocuklarımız açılışta yerini aldı. Sportif faaliyetler ve halk oyunları gösterisiyle açılışı yapılan GSB Spor okulları ve Engelsiz Spor okulları öğrencilerimizin dolu dolu bir yaz dönemini geçirmesine katkı sağlayacaktır.

Açılış konuşmasını yapan İl Müdürümüz Bilal ELKATMIŞ, bugün ''GSB Spor Okulları ve Engelsiz Spor Okullarının açılışı münasebetiyle yine her zaman ki gibi bir aradayız. Gençlerimizin sağlıklı, ahlaklı, nitelikli yetişebilmesi için el birliği için tüm imkanlarla sizlerle beraberiz. Herkesi spor yapmaya davet ediyoruz. Velilerimizi çocuklarını spora teşvik ettikleri için bir kez daha kutluyorum. Sporun özgüven, arkadaşlık ve kaynaşma açısından da son derece önemli olduğu, günümüz dünyasında sporun bedensel bir aktivite olmasının ötesinde, dostluk ve kardeşlik duygularını pekiştiren, bu yönüyle de insanlar ve toplumlar arasında barışa hizmet eden en etkin araçlardan biridir. Yaz aylarında yapabileceğiniz en doğru amacı bugün başlatıyoruz. Hayatınızdaki iki aylık güzel aktiviteyi en güzel bir şekilde gerçekleştirmenizi bekliyoruz. Spor okullarının ilimize ve sporcularımıza hayırlı olmasını diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, yaz dönemi boyunca tüm tesislerimiz siz kıymetli gençlerimizin hizmetinde olacaktır. En faydalı bir şekilde değerlendirmenizi ümit ediyor, spor dolu yarınlarda nice başarılara ulaşmanızı temenni ediyorum.'' dedi. 

Bu kapsamda, tüm öğrenci ve sporcularımızı tesislerimizde spor yapmaya davet ediyoruz.