''Bu Yaz Mutlaka Spora Başlamalısınız''
Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Spor Genel Müdürlüğümüzün 79. Yıl dönümü nedeniyle, 81 il merkezinde her yıl uygulanan İl Spor Merkezi, Yaz Spor Okullarının açılışı İlimiz Merkez spor salonunda yapılan tören ile startını aldı.
Bitlis Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz tarafından Merkez Spor Salonunda gerçekleşen İl Spor Merkezleri açılışı, Protokol, İl Spor Merkezi açan kulüpler, antrenörlerimiz, sporcular, sporseverlerin ve velilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Program Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Bitlis Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Bilal Elkatmış’ın konuşmalarıyla devam etti.
Elkatmış ‘’ Bu yıl 29 branşta açmış olduğumuz yaz spor kurslarıyla çocuk ve gençlerimiz için önemli bir fırsat olduğuna değinmek isterim. Buradaki amacımız Bitlis ilimizi ve ülkemizi uluslararası platformlarda temsil etme amacıyla gençlerimizi yetiştirmek ve serbest zamanlarını iyi değerlendirerek zararlı alışkanlıklardan korumak, yetenekli gençleri keşfedip Türk sporuna kazandırmak ve Bitlis’imizin başarı ve gurur verici sesini duyurmak olacaktır. Sporun çocuklar ve gençlerimiz için sadece yaz dönemi faaliyetlerinde görülmemesi, okulların açılmasıyla da spora yönlendirilmesi, teşfik edilmesi ve desteklenmesi kişisel ve gelişimleri açısından çok önem arz etmektedir. Bu amaca ulaşabilmemiz için siz velilerinde desteğine ihtiyacımız vardır. İlimizde 05-18 yaş arası çocuk ve gençlere yönelik 29 branşta faaliyetlerimiz olacak ve bu faaliyetlerden Bitlis Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze ait tüm tesislerimizde ücretsiz olarak yararlanabileceklerdir.
Yaz spor okulların yürütülmesinde başta antrenörler olmak üzere tesislerimizde temiz, hijen ve huzurlu bir ortam sağlayacak olan tüm personellerime şimdiden teşekkür ediyorum.
Bu vesileyle daha güzel başarılarla bir araya gelmek ümidiyle tüm genç, çocuk ve antrenörleri canı gönülden kutluyor sporda olduğu derslerinde de üstün başarılar diler, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.’’dedi.
Program çeşitli spor dallarında yapılan ve büyük beğeniyle izlenilen gösterilerle sona erdi.