Belarus’ta Murat Aslan Dünya 2'nciliğini Elde Etti
Bitlis’in Tatvan ilçesinin Muaythai sporcusu Murat Arslan, katıldığı Muaythai Dünya Şampiyonasında Türkiye’ye büyük bir gurur yaşatarak Dünya ikincisi oldu.
Türkiye ve Bitlis’i temsilen Muaythai Milli takımı ile birlikte bu yıl Belarus’ta gerçekleştirilen Muaythai Dünya Şampiyonasına katılan Tatvanlı sporcu Murat Arslan, büyük erkekler 60 kiloda dövüştüğü şampiyonada büyük bir başarı elde ederek dünya ikinciliğini göğüsledi. Daha öncesinde de katıldığı ulusal ve uluslar arası şampiyonalarda Türkiye ve Bitlis’e büyük sayısız başarılar kazandıran Murat Arslan’ın dünya şampiyonasındaki başarısıyla bir kez daha gururlandırdı.
Dünya şampiyonluğu için ter döktüğü şampiyonada bu yıl ikinciliğin nasip olduğunu belirten Murat Arslan, başarısını Türkiye, Bitlis ve Tatvan’a armağan ettiğini söyledi.
Başarısında Takım Antrenörü Ömer Uğur ve arkadaşlarının büyük katkısı olduğunu vurgulayan Arslan, “Şampiyonaya Dünya şampiyonluğu için çıkmıştım ancak bu yıl Dünya ikinciliği nasip oldu. Dünya ikincisi olduğum için çok mutluyum. Bu başarımı Türkiye, Bitlis ve Tatvan’a armağan etmek istiyorum. Bu başarıyı elde etmem de katkısı bulunan herkese teşekkür ediyorum. Bu yıl Dünya ikinciliği nasip oldu ama bir sonraki şampiyona da Dünya şampiyonu olmak için ara vermeden çalışmalarıma devam edeceğim. İnşallah daha çok çalışarak bu kez de ülkeme ve memleketime Dünya şampiyonluğunu armağan edeceğim.”dedi.
Bitlis Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Medeni ÖZTAŞ Dünya 2'incisi olan sporcumuz Murat Aslan'ı ve antrenörümüzü tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.