''İlimizde ki Spor Kulüplerine Malzeme Desteği''
Gençlik Spor Bakanlığımızca Bitlis İlinde faaliyet gösteren spor kulüplerine Bitlis Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğümüzce aktif faaliyette bulunan spor kulüplerine malzeme yardımı, İlimiz Vali Yardımcısı Sayın Murat KÜTÜK’ün katılımıyla Spor Kulüpleri başkanlarına teslim edildi.
Vali Yardımcısı Sayın Murat KÜTÜK yaptığı açıklamada ‘’Öncelikle böylesine güzel bir faaliyet içerisinde bulunduğunuz için teşekkür ederim, Gençlik ve Spor Bakanlığımız eskisinden çok daha fazla gençlik spor kulüplerine, amatör spor kulüplerine destek vermeye çalışıyor, Bugünde karınca kararınca gönlümüzden çok çok daha fazlası geçiyor ama Spor Bakanlığı ülke genelindeki kulüplere malzeme yardımında bulunduğu için bütün spor kulüplerini göz önüne alınca çok ciddi rakamlara ulaşıyor. Gençlerimizin spor yapması, sporla ilgilenmesi bizi mutlu ediyor, neticede sadece ders çalışarak bilgisayar yetiştirmiyoruz çocuklarımızın, gençlerimizin sporda, oyuna da ihtiyaçları var. Birbirleriyle Küskünlüğe, dargınlığa da  ihtiyacı var Barışa da  ihtiyacı var hayatı her anlamda öğrenmeleri gerekiyor, biz istiyoruz ki çocuklarımız başarılı olsun ama spor da yapsın satranç oynasın, sosyal faaliyetlere de katılsın, netice de bilgisayarı açtığımız zaman zaten her türlü bilgiye ulaşabiliyoruz, ama önemli olan çocuklarımızın kaybettiğinde karşısındaki kazananı tebrik etmesini öğrenmesi de bir hayattır. Biriyle karşılaştığında merhaba, nasılsın demeyi bilmesi de bizim için çok önemli bir erdemdir. Bu sebepten dolayı sizlere teşekkür ediyoruz, tebrik ediyoruz bu vereceğimiz malzemeleri çocuklarımız güle güle kullansınlar, güzel faaliyetlerde kullansınlar inşallah imkânlarımız oldukça bu malzeme yardımlarına, moral ve motivasyon desteklerine devam edeceğiz hayırlı uğurlu olsun güle güle kullanın’’ dedi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Medeni ÖZTAŞ ’’Bitlis il genelinde faaliyetlerde bulunan 66 spor kulübünden aktif olan spor kulübüne malzeme yardımı yapılmıştır. Kulüplerimizden isteğimiz, tüm branşlarda faaliyetlere katılıp aktif olmalarını temenni ediyoruz. Hepinize başarılar diliyorum’’ dedi.