Akdeniz Ülkeleri Oryantiring Birliği’nden  (COMOF) Türkiye'ye müjdeli haber geldi. COMOF, Haziran ayının son haftası yaptığı 12. genel kurul sonrasında Sırbistan’da gerçekleştirdiği yönetim kurulu toplantısında 2017 Akdeniz Ülkeleri Oryantiring Şampiyonası’nın Antalya’da yapılmasına karar verdi.

COMOF Başkanı Tatiana Kalenderoğlu’nun teklifi sonrasında Sırbistan’da gerçekleşen toplantıya, Uluslararası Oryantiring  Federasyonu( IOF) Güneydoğu Avrupa Bölge Koordinatörü Zoran Milovanovic ve  diğer yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Toplantıya üye ülkeler Türkiye, Sırbistan, İspanya, Güney Kıbrıs, Mısır, Karadağ, İtalya, Portekiz, İsrail, Makedonya 10 ülke  ve misafir ülke olarak Bosna Hersek katıldı.

Türkiye Oryantiring Federasyonu yönetim kurulu üyesi İlker Burgaç, toplantıda Türkiye’yi temsil etti. Toplantıda Akdeniz bölgelerinin gelişmesi hakkında yeni strateji yapılması, Akdeniz Oyunları’na katılım imkânları, ülkeler arasında yardımlaşma puanları,  gelecek yarışların ve toplantıların yerleri netleşti.

Türkiye’de 23-26 Şubat 2017 tarihleri arasında oyunlarının yapılması yanında, 2018 Mısır ve 2019’da İspanya’da yarış düzenlenmesi oy birliği ile kabul edildi.

COMOF Başkanı Tatina Kalenderoğlu, 2017 Akdeniz Şampiyonası organizasyonunun kalitesi ve katılımın yönünden yüksek olması yönünde çalışmaların başladığını belirtti. 

Türkiye'nin 2017'deki şampiyonayı en iyi düzeyde organize edeceğini ifade eden Oryantiring Federasyonu Başkanı Tekin Çolakoğlu, "Ülke olarak bu tür organizasyonları en üst seviyede yapıyor ve herkesten övgü alıyoruz. Antalya'ya gelecek konuklarımıza Türk misafirperverliğini birkez daha göstereceğiz" diye konuştu.