KIŞ SPORLARI VE TESİSLEŞME ÇALIŞTAYINA BÜYÜK DESTEK

Valimiz Sayın Ahmet ÇINAR'ın Başkanlığında İl Müdürlüğümüzün organize ettiği, 1.'si düzenlenen Kış Sporları ve Tesisleşme Çalıştayı İlimiz Öğretmenevi toplantı salonunda, Vali Yardımcısı Salih ALTUN, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri, İlimiz Defterdarı, İlimiz Çevre ve Şehircilik Müdürü, İl Milli Eğitim Müdürü, İl Kültür Turizm Müdürü, Nemrut Kayak Tesisi Müdürü, İlimiz Kamp Eğitim Merkezi Müdürü, Tatvan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı, Kayak İl Temsilcisi ile İlimiz Kayak Spor Kulübü Başkanları ve Kayak Sporu ile ilgili bazı Antrenör ve Teknik kişilerin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

VALİ ÇINAR ''SPORTİF BÜTÜN ÇALIŞMALARI DEĞERLENDİRECEĞİZ''

Yapılan çalıştayda konuşan Vali Ahmet Çınar, Bitlis'in Türkiye'nin en çok kar alan bölgelerden biri olduğunu belirtti. Bitlis'te üç kayak tesisinin hizmet verdiğini ifade eden Çınar, “Sportif bütün çalışmalarını değerlendireceğiz. Bütün imkanlar dahilinde yatırımları yapmaya devam edeceğiz. Kayak sporuyla ilgilenen profesyonel ve amatör sporcularımız var. İyi bir potansiyelimiz var. Bölgemizde kar çok. Milli kayak sporcularını yetiştiriyoruz. Hobi olarak kayak yapan insanlarının sayılarını arttırılması gerekiyor. Bu bölgeye çok sayıda turistin gelmesini sağlamalıyız. Ekonomik anlamda her şeyi düşünüp ona göre çalışmalarımız yapmamız lazım. Yerli yabancı turistler ilimize nasıl getirilebilir onu konuşacağız” diye konuştu.

Vali Çınar, İlde sporcu yetiştirme imkânlarının bulunduğunu ve çalıştayın bir ön görüşme, fikirleri ortaya koyma amaçlı yapıldığını söyledi.

İLİMİZE MODERN BİR KAYAK TESİSİ GELİŞTİRİLİYOR

İlimizin Tesisleşme konusundaki yetersizlikler tespit edilerek, Kayak sporunun geliştirilmesi, sporcu yetiştirilmesi, Kayak sporu malzemelerinin temin edilmesi ve İlimize sporcu yetiştirmek, kış turizmine katkı sağlamak amacıyla kompleks bir kayak tesisinin gerekliliği konusunda fikir birliğine varıldı.

Bütün İlçelerimizde de temelden hazırlanmak üzere Teleski ve Baby Liftlerle kayak sporunun İlçelerimizde yaygınlaştırma konusunda gerekli çalışmalara hız verilmesi, yerinde tespitlerin yapılarak proje çalışmalarının bir an önce gerçekleştirilmesi ile verimli bir çalıştay tamamlandı.