Gençlik ve Spor Bakanlığımızca Gençlerin ülkemizin doğal güzelliklerini görmeleri, muhteşem tarihini ve kültürel değerlerini öğrenmeleri, Anadolu'da kök salıp büyümüş derin ve heybetli medeniyetimizi, şehirlerimizi ve kültürümüzü tanımaları maksadıyla Şehirler ve kültürler projesi kapsamında geziler düzenlenmektedir.Bu projenin temel amacı gezdikçe bilgi birikimi, iletişim gücü ve gönüllülük bilinci artan , kendini rahat ifade edebilen, özgüven sahibi, sosyal iletişim becerileri gelişmiş, gezip görerek öğrenen gençler yetiştirmektir. Ayrıca sosyal barışa, kardeşlik ve huzura hizmet edeceği bilinciyle uygulanan bir projedir. Şehirler ve Kültürler Projesinin bir diğer amacı güçlü yarınların oluşumunda gerçek katkıyı sağlayacak olan gençlere muhteşem bir medeniyet ve tarihin evlatları olduğumuz gerçeğini anlatmaktır.

Proje kapsamında ilimize bu yıl Bakanlığımızca 240 kişilik kontenjan verilmiş, gezilecek iller Trabzon ve Kayseri olarak belirlenmişti. Kontenjanlardan 14-24 yaş gurubu kız ve erkek olmak üzere 160 gencimiz Trabzon ilini, 80 gencimiz ise Kayseri ilini gezme fırsatı buldular. Geziler kız ve erkek grubu şeklinde ayrı ayrı gönderilmiştir. Giden kafilelere Gençlik Liderlerimiz eşlik ederek gezilerin eğlenceli neşeli ve dolu dolu geçmesi sağlanmıştır.

Bu seyahatlerde gençlerimiz, Bakanlığımıza bağlı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunun yurtlarında konaklamış olup tüm masrafları Bakanlığımızca karşılanmıştır. Farklı illerden gelen gençler, program boyunca ve akşam etkinliklerinde birbirlerini tanıyarak kaynaşıp yeni dostluklara ve kardeşliklere yelken açtılar.