29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ilimizde törenle kutlandı. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm istiklal kahramanlarımız rahmet, minnet ve saygıyla anıldı. İsmail Eren Spor Kompleksi'ndeki tören, Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu'nun törene katılanların bayramını kutlamasıyla başladı.
Ustaoğlu, törende yaptığı konuşmada, cumhuriyetin, en büyük miras ve vazgeçilmez ulusal bir değer olduğunu söyledi.
Ustaoğlu, cumhuriyetin sağladığı barış ve huzur ortamı sayesinde 94 yılda eğitimden sağlığa, insan haklarından sanayileşmeye, demokratikleşmeden ekonomiye ve her alanda önemli atılımların gerçekleştiğini kaydetti. Ustaoğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin köklü, büyük, güçlü, demokratik ve laik bir sosyal hukuk devleti olarak pek çok ülke için örnek ve model bir devlet olduğunu aktardı.
Törene, Bitlis Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Recep Yalçınkaya, İl Jandarma Komutanı Albay Erhan Demir, Vali Yardımcıları Murat Kütük, Tolga Polat, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bilal Elkatmış, kurum amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Tören, öğrencilerin şiir okuması ve 29 Ekim Cumhuriyet haftası boyunca Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzce düzenlenen sportif müsabakalarda dereceye giren sporculara ödüllerin verilmesi ve halk oyunları gösterisiyle sona erdi.